KAREN KRISTINE BLÅGESTAD

— Klart det må hete Negerlandsbyen. Det er et feilspor i forhold til kampen mot rasisme å begynne å lage vanskeligheter med det. Hadde det hett nigger hadde det vært noe annet. Men Negerlandsbyen ble døpt før det fantes negere, ler pappa Olav Tenstad som er på skitur med familien på Kvamskogen. Og legger til: - I Norge.

Da BT glir forbi på ski står faktisk Olav Tenstad og diskuterer navnebruken med familien Tommasen. Men det er første gang temaet er oppe. Og ikke har de hørt andre diskutere det løypelangs heller. De tror helst folk trekker litt på skuldrene av diskusjonen.

— Vet du at en bratt bakke her heter Damefallet? spør Astrid Tommasen og smiler.

— Det er diskriminerende det, jeg har aldri falt der, smiler Kirsten Broch.

— Og Bondetrekket kalles det skitrekket som er flatest, legger Svein Tore Tommasen til.

— Lurer på hva bøndene føler for det? Er det fordi de er late eller feige? ler han.

— Bønder, damer og negere, det er visst tradisjon for diskriminering her på Kvamskogen, sier Olav Tenstad, som selv opplever å bli kalt for jævla østlending. Og er stolt av det.

Negerlandsbyen har de aldri kalt for Mødalseter. Og de har ikke tenkt å legge seg til noen ny vane nå. Det er bare ødeleggende for rasismebekjempelsen.

— Da min sønn Sindre var seks år var han med til USA. I Tennessee så han en afroamerikaner og da konkluderte han: Han har langt hjem til Negerlandsbyen, forteller Svein Tore Tommasen.

Les også: - Negative navn endrer seg - Negerlandsbyen må vekk

Hva mener du? Bør vi slutte å bruke navnet Negerlandsbyen, eller bør vi holde på denne navnetradisjonen? Skriv et innlegg, og se hva andre mener

UT PÅ TUR: og da er Solveig (6), Sindre (8), Ingvild (8) og Sofie (7) aldri sur.(Foto: Helge Sunde)