Av Line Natalie Næsse Jeg vet ikke om Petter Kirkefjord har blondt eller mørkt hår, blå eller grønne eller brune øyne, om han er norsk gjennom to eller sytten slektsledd, men jeg kan likevel fordømme hans meninger.

Kirkefjord skriver i sitt innlegg i Bergens Tidende 9. februar at BT fordekker sannheten i voldtektssaken der en mindreårig er offeret, fordi BT ikke nevner at mannen bak ugjerningen er av utenlandsk opprinnelse.

Jaha. Så BT burde blåst opp en overskrift lydende «Utlending voldtok 12-åring»? Ville det gjort saken bedre, for oss som leser avisen, eller for 12-åringen og hennes pårørende?

Jeg tror ærlig talt at i Norge i dag er fremmedfrykt allerede et så kjent begrep at vi aldeles ikke trenger å underbygge det. Nettopp i disse dager, hvor fremmedkulturelle mennesker i den vestlige verden utsettes for en heksejakt på linje med jødenes stilling før 2.verdenskrig, tror jeg at en voldtektssak i Bergen bør forbli en voldtektssak i Bergen. Ugjerningen er like stor uansett hvem som sto bak den, og har lite med kriminalitet i samfunnet generelt å gjøre — det handler om menneskeverd, og bare syke mennesker voldtar.

Det er klart at ugjerningsmannens handling kan grunne i hans vanskelige bakgrunn utenfor Norge, at det er snakk om en sykdom på sjelen fra barnsben av, men menn fra Bergen voldtar også, og om mannen hadde vært fra Sotra i fjorten slektsledd så hadde det ikke forandret saken for offeret. Det eneste som i offentlighetens lys kunne forandret saken, var nettopp om BT Hadde blåst opp ovennevnte overskrift og utafra det skapt en innvandrerdebatt.

Heldigvis skjedde ikke det, og Petter må gjerne synes det er venstrevridd og fordekkene, men jeg tror kriminaliteten i samfunnet, sinnssykdom hos enkeltmennesker og spirer til økt fremmedhat bør bekjempes, kureres og stoppes på andremåter enn ved ytterligere stempling av nye landsmenn. Så kan alle, mørkebrune eller lysrosa, prøve å yte rettferdighet mot hverandre i Bergen og verden for øvrig. En god start er en nøktern pressedekning av saker som denne.