Hjertesyke Bjarne har gått over fjellet i protest mot at han ikke får forsikring.

Klokken 12 svippet Bjarne Norevik innom Forsikringsklagekontoret i Bygdøy allé. Her ble han møtt av folk fra Landsforeningen for hjerte— og lungesyke (LHL). De jublet og klappet for helten sin. Bjarne triumferte med hendene løftet over hodet.

Bjarne Norevik er i god form, men svært sliten i beina. Humøret er det ingen ting galt med.

— Det er ikke Bjarne Norevik som har vært på tur, men de hjertesyke som er blitt frisk. Jeg har gått på vegne av alle kronisk syke hjertepasienter og funksjonshemmede som ikke får forsikring, sier Norevik til bt.no.

Norevik møtte stortingsrepresentant Eirin Faldet (Ap). Hun er veldig imponert over jobben han har gjort og måten han har satt saken på dagsorden.

Etter svippturen innom Forsikringsklagekontoret gikk han ned til Stortinget. På en plakat han bar sto det: "Jeg er frisk, men får ikke forsikring".

Tidligere på dagen kom en sliten, men lykkelig Bjarne Norevik til Asker.

— Dagen har vært strålende, nå glemmer jeg betennelsene i føttene og alt annet syt, utbryter Bjarne Norevik til bt.no, etter å ha gått i mål og blitt mottatt som en helt i Asker. 50 lange mil er tilbakelagt.

Gikk med tv opp bakkene

Tett fulgt av aviser og tv-stasjoner fullførte han marsjen til Oslo. Opp Lierbakkene gikk han direkte hjem til folk på frokost-tv.

— Vi har klart å få kjempestor oppmerksomhet. Mange har fått øynene opp for det forsikringsmessige budskapet med marsjen. Jeg tror også de i forsikringsselskapene er villige til å tenke nytt. De må tenke gjennom om de har de produktene folk etterspør. Det kan godt tenkes staten må inn med en støtte for å få dette til, men det burde være mulig, mener Bjarte Norevik.

— I kveld skal det bli godt å legge seg og vite at jeg ikke skal ut å gå i morgen, medgir Bjarne.

Den hvilen under vi han av hele vårt forsikrede hjerte.