Den må AUF-erne gjøre opp selv.

— Dette kunne vi bare ikke godkjenne, sier lederen for Hordaland Arbeiderparti, Ranveig Frøiland. Fylkesstyret har nektet å dekke ekstrautgiftene etter tidenes dyreste AUF-valgkamp i Hordaland.

— Vi var veldig opptatt av at AUF skulle få et skikkelig valgkampbudsjett slik at vår ungdomskandidat Pål Berrefjord skulle komme på Stortinget. Vi satte derfor av 90.000 kroner fra vårt budsjett til AUF, sier Frøiland.

Nye regninger

Like etter valget kom det regninger for til sammen 116.000 kroner.

— Det var litt mer enn vi hadde bevilget til AUF, men vi aksepterte det. Men når det så kom en tilleggsregning på 128.000 kroner ble det veldig problematisk.

I utgangspunktet ville Hordaland AUF at moderpartiet i Bergen og Hordaland skulle ta hele regningen. Bergens Tidende kjenner til at reaksjonene fra AUF-hold var svært negative på den første tilbakemeldingen. Frøiland sier Hordaland Arbeiderparti ikke har penger.

— Vi har måttet sette ned et utvalg for å redusere vår egne aktivitet. Vi får ikke tilskudd i samme omfang som før på grunn av det elendige valgresultatet. Så vi må lønne en sekretær av egne midler. Derfor er denne sprekken svært alvorlig.

Grytten ville betale

Arbeiderpartiet i Bergen ble bedt om å dekke 17.000 kroner av AUFs overskridelser. Leder Sigurd Grytten signerte en avtale om å betale pengene. Men styret i Bergen var like negative som styret i Hordaland og strøk avtalene Grytten hadde inngått.

For AUF betyr dette at de selv må dekke overskridelsene. Men regningene må betales, og det gjør Arbeiderpartiet. Pengene må betales tilbake over to år i form av trekk i partitilskudd.

Valgkampen i fjor var nok AUFs mest spektakulære så langt. Hele kampanjen var rettet inn mot ungdomskandidat Pål Berrefjord. Han figurerte i kinoreklamer og på løpesedler med sine til dels omstridte valgkampløfter om halvering av barnehagesatser, billigere boliger og bussbilletter til ti kroner.

At valget gikk skitt skyldes ikke Pål Berrefjord.

Fra sin femteplass lå han aldri i nærheten av å nå inn på Stortinget. Arbeiderpartiet gikk på et historisk valgnederlag. Tilbake ligger AUF med en gedigen økonomisk hodepine.