Men pinseturen til en av øyene utenfor Herdla kunne lett fått et annet utfall, til tross for at hele følget er båtvante og hadde redningsvester på. Midt i grillkosen oppdaget de nemlig at båten hadde løsnet fra fortøyningen. Nina Skjellanger prøvde å svømme etter, men måtte bare gi opp å nå den igjen i det kalde vannet.

Det hadde begynt å blåse opp, og ingen hadde med seg mobiltelefon. Løsningen ble at Linda Skjellanger svømte inn til Herdla, der hun fikk oppsøkt folk og ringt etter hjelp.

— Det er galskap å legge på svøm i dette været. Ikke bare er temperaturen i sjøen lav. Det er farlige strømmer mellom holmene, formaner politikonstabel Kjetil Rekdal.

— Jeg skjønner det. Jeg angrer på at jeg gjorde det. Det var utrolig sterk strøm, svarer Linda Skjellanger spakt.

Dramatisk melding

Da polititjenestemennene Arne Norevik og Kjetil Rekdal rykket ut med «Kjølen» like før kokken 17 i går, visste de bare at flere personer satt fast på en øy, at minst en hadde vært i vannet og at det var barn med.

Knallværet tidligere på dagen var fordrevet av mørke skyer og hustrig vind. «Kjølen» dundrer mot bølgene i det vi suser utover mot Herdla.

Heldigvis er situasjonen under kontroll når vi kommer frem til de «skibbrudne». Andre sjøfarende har tauet båten inn til dem, og alle seks har kommet seg i land ved Herdla. Men turfølget fryser, og våger ikke legge over den ruskete fjorden alene. I hvert fall ikke så lenge den lille båten er fullastet.

Vesle Rakel Celine Skjellanger (4 ½), Linda Skjellanger, Jostein Bu, Nina Skjellanger, Mona Blom Helland og hunden Nikita hjelpes om bord i overbygde, trygge «Kjølen». På forhånd har politibetjentene funnet frem tykke tepper, og skrudd varmen på fullt.

Lettelse

Øyvind Fredriksen har kjørt den lille båten over til Sætrevik. Han står på kaien når resten av turfølget settes på land. Lettelsen er til å ta og føle på. Nå kan de uheldige båtfarerne både le og fleipe.

— Men tidligere i dag var vi ikke særlig høye i hatten, medgir Fredriksen. - Vi så hvordan Nina ble mer og mer sliten da hun svømte etter båten. Vi er veldig glade for at alt endte så godt.

I SIKKERHET: Linda Skjellanger, Jostein Bu, Nina Skjellanger, Rakel Celine Skjellanger og Mona Blom Helland var glade over å bli plukket opp av politibåten «Kjølen».<p/>FOTO: EIRIK BREKKE