Kommunen åpnet i går med stolthet sitt nye nettsted www.bergenskart.no. Siden er ment å gjøre karttjenester som tidligere kun var tilgjengelig over disk, eller for saksbehandlere i kommunen, åpne for alle.

— En ting er at mer informasjon blir lagt ut, men der du tidligere gjerne måtte oppsøke flere kontorer for en kopi av et kart, kan du nå laste alt ned gratis i din egen stue, sier byråd for tekniske tjenester, Nils Arild Johnsen.

På nettstedet finner du eiendomskart, veikart, turkart og tekniske kart.

— På bydelskart kan du finne frem til kommunens tilbud, som barnehager, skoler og eldreomsorg, sier en tydelig fornøyd byråd.

Byantikvar Siri Myrvoll mener også karttjenestene er heldig lagt opp.

— Dette kan bli et viktig verktøy, ikke bare for oss, men for alle historieinteresserte, sier Myrvoll. De eldste kartene er datert tilbake til 1880.

Naboens eller egne byggeplaner kan også finnes på nettet.

— Godkjente byggeplaner blir lagt ut, og oppdatert jevnlig. Det vil si at saksbehandlerne i kommunen har de samme opplysningene som brukerne kan hente hjemme. Informasjon på nettet blir ikke alltid oppdatert, og ligger ofte langt bak. Dette er det jeg vil kalle levende informasjon, sier prosjektleder Endre Leivestad.