• Det er mye nyreligiøsitet og alternative greier for tiden. Vi vil vise folk at kristendommen er det flotteste alternativet, sier forsamlingsleder Eivind Sætre fra Salem.

HEGE PAULSEN

Siden 15. januar har Johannes menighet, Salem og Betlehem tilbudt søkende bergensere en ny start på livet i Johanneskirken. Hver kveld, med unntak av mandag, er det blitt holdt møter med musikk og prekener i kirken. To møter gjenstår før det settes strek søndag kveld.

Sætre anslår mellom 600 og 700 besøkende i gjennomsnitt.

— Flere kvelder har kirken vært stapp full, og denne kirken har plass til mer enn 1000 mennesker, sier han.

Målet med kampanjen er todelt. Man vil gi de troende et kristent fellesskap, i tillegg til at de som er på leting skal få oppleve hva kristendommen har å by på.

Han forteller at en liknende kampanje ble arrangert for 10 år siden, og at de tre menigheten håper det kan bli en tradisjon i årene fremover.

På en av de fremste benkene har Trude Vikestrand, Marte Vikanes, Elin Sandal og Kjersti Brennhovd funnet sin plass. De fire Bergens-studentene har vært med på to av de tidligere møtene, og roser opplegget.

— Møtene er spesielt rettet mot dem som ikke er kristne. Det er flott, for da kan vi ta med venner som er i tvil, slik at de får se hva vi tror på, sier Elin.

PÅ TRE MØTER: Studentene Trude Vikestrand (til venstre), Marte Vikanes, Elin Sandal og Kjersti Brennhovd har vært på tre av møtene i frelsekampanjen «Ny start». De synes det er flott at flere menigheter kan samles.
FOTO: ØRJAN DEISZ