Spent åpnet jeg Bergens Tidende neste morgen for å se hva slags dekning paraden hadde fått, og den lille artikkelen som kom på trykk var meget skuffende.

For det første hadde de ikke tatt bilde i selve paraden, men etter at den var ferdig. Bildet viste derfor kun et av innslagene, og ikke de andre rundt 80 menneskene som deltok i paraden. Det kom heller ikke frem hvor mange som faktisk fulgte med langs gaten og på Torgallmenningen der det også ble holdt et show som heller ikke ble kommentert i avisen. Her opptrådte flere artister, og det var også et minutts stillhet for homofile i Egypt. For to år siden ble rundt 50 menn arrestert utelukkende på grunn av antatt homofil legning, og dette til tross for at det ikke er noen eksplisitt lov mot homofili i Egypt.

Paraden ble heller ikke satt i sammenheng med alle de andre arrangementene som har vært den siste uken i forbindelse med Bergen Gay Pride. Verken arrangørene av Gay Pride, eller de som var ansvarlige for paraden ble intervjuet, og jeg fikk en følelse av at Bergens Tidende mener at dette ikke er en viktig festival for bergensere generelt. Til sammenlikning fikk tre menn kledd ut som Elvis mye mer spalteplass i dagens avis, enn et arrangement som har vart i en hel uke.

Det har vært stor oppslutning rundt arrangementene i Bergen Gay Pride, og spesielt paraden var veldig viktig, da fikk befolkningen i Bergen et innblikk i festivalen, og vi ble synlige i bybildet. Jeg håper at Bergens Tidende neste år vil ha en bredere dekning av Bergen Gay Pride.

KATHRINE BRUFLOT,BERGEN