Hun var på gråten da BT møtte henne utenfor politihuset, Kristine Logje. Tre samedrakter og en større sum penger var nylig blitt stjålet fra familiens varebil da den sto parkert i Bergen sentrum.

Tok alt av verdi

Familien var på sin årlige sommerferie i Bergen, og hadde planlagt å være her til august/september. Nå er hele feriebudsjettet borte, sammen med tre uerstattelige samedrakter.

— Først skjønte jeg ikke hvor mye som var borte, jeg så bare at lommebok og magebelte samt noen andre gjenstander var borte. Men da jeg så at de to bagene som vi hadde draktene i var borte, begynte jeg bare å grine, forteller Kristine Logje.

På ektemannen Anders Logjes drakt var det spesielle knapper som har gått i arv, og som det nå er umulig å få tak i. På hennes egen drakt var det et belte som betydde spesielt mye for henne. Og nå er altså alt borte.

— Vi pleier alltid å ha med oss draktene våre når vi er ute og reiser, og bruker dem ved forskjellige arrangement og festlige anledninger. Men jeg kommer aldri til å legge fra meg noe av verdi i bilen igjen, sier hun.

Dyr lærepenge

Da hun ringte sin søster for å fortelle om tyveriet, fikk hun kjeft for å ha oppbevart draktene og penger i bilen. Og politispesialist Magne Eggen ved Hordaland politidistrikt er nok enig der;

— Jeg håper at denne saken får folk til å se hvor galt det kan gå, sier Eggen. - Slike verdier bør ikke oppbevares i en parkert bil.

Men for familien Logje er skaden allerede skjedd.

— Draktene er uvurderlige for oss, og vi håper de kommer til rette igjen. Det kan ikke være lett å omsette noe sånt, og vi håper noen melder fra hvis de kommer over dem, sier hun.

Selv har hun tenkt å ta kontakt med en sjaman for å prøve ut alle muligheter.

— Jeg vet om en sjaman, eller noaide som vi kaller det, som har funnet tilbake til tapte gjenstander før, og jeg håper han kan hjelpe oss også, sier Logje.

Hvis det er noen av leserne som kan hjelpe Kristine Logje med å få tilbake de tre samedraktene, kan de ringe Bergens Tidendes tipstelefon på 800 37 000.

STORT UTBYTTE FOR LITEN INNSATS: Mens Kristine og Anders Logje så seg rundt i sentrum hadde tyvene brutt opp et vindu på bilen deres og stjålet verdier for over 100.000 kroner. Politispesialist Magne Eggen (t.v.) håper nå at andre kan lære av deres historie, og gjøre jobben litt vanskeligere for tyvene neste gang.

FOTO: FRED IVAR UTSI KLEMETSEN