En 53 år gammel mann fra Vågsøy døde etter at han drakk smuglersprit natt til onsdag. En 46 år gammel kvinne som drakk av den samme spriten lå torsdag ettermiddag fortsatt bevisstløs på sykehuset.

Sprit og sigaretter Den siktede 32-åringen, som er fra Vågsøy, nektet torsdag å forklare seg for politiet. Fredag blir mannen framstilt for varetektsfengsling ved forhørsretten i Nordfjordeid. Han er siktet for spritsmugling og ulovlig omsetning av alkohol. Under en ransaking på mannens bopel onsdag ble det funnet 125 liter sprit og 12.000 sigaretter.

— Siktede har bedt om advokatbistand, men vi vet ikke om dette endrer viljen hans til å forklare seg, sier lensmannsførstebetjent Nils Bakke i Vågsøy til NTB.

Etterforskningen av 32-åringen går ut på kartlegge hvem mannen har handlet alkoholen og sigarettene av.

Tabletter og alkohol Bakke sier at politiet foreløpig ikke vet hvor spriten kommer fra eller hvor mye som er solgt. Lensmannen har allerede advart folk som har kjøpt smuglersprit mot å drikke av varene.

-Vi vet ennå ikke om spriten inneholder giftige stoffer. Svaret på prøvene som er sendt til Kripos får vi først i neste uke, sier Bakke.

En teori skal gå ut på at det er brukt tabletter sammen med alkohol, og at det er denne kombinasjonen som har ført til at mannen som drakk smuglerspriten døde. Den avdøde mannen skal obduseres ved Rettsmedisinsk institutt.

Etter det NTB forstår kan det bli aktuelt å utvide siktelsen mot 32-åringen til å omfatte uaktsomt drap dersom det viser seg at smuglerspriten har inneholdt giftstoffer.

NTBMåløy Les også: Tatt med 100 liter suspekt vodka

BESLAGLAGT: Lensmannsførstebetjent Nils Bakke ved Vågsøy lensmannskontor sammen med en del av den beslaglagte spriten. (Arkivfoto)