TRINE EILERTSEN RUNE CHRISTOPHERSEN Den billigste bensinen i Hordaland og Sogn og Fjordane finnes fremdeles i Førde. I Bergen var Uno X-stasjonen i Sandviken blant dem som var raskest ute med prisnedgangen. Der dukket åttetallet opp allerede lørdag.

Oljeselskapene sier 54 øre Regjeringen reduserte bensinavgiften med 60 øre per liter med virkning fra nyttårsskiftet. Beskjeden fra Finansminister Karl Eirik Schjøtt-Pedersen er klar: Nå må oljeselskapene svare med en tilsvarende prisnedgang.

Shell, Statoil, Esso og Hydro Texaco har svart med å sette ned de veiledende prisene med 54 øre. Statoil Norge har nå den laveste veiledende prisen, med 9,29 kroner for en blyfri liter med 95 oktan.

Men den veiledende prisen er ikke mer enn veiledende, og variasjonene er store. Statoilstasjonen i Skogsvåg i Fjell selger nå en liter 95 blyfri for 9,31 kroner, mot 9,85 øre på lørdag.

Statoilstasjonen i Førde må derimot følge konkurrenten Esso, som fra 1. januar satte ned prisen med 46 øre til 9,03 kroner per liter 95 blyfri. Der er dieselprisen satt ned fra 9,49 til 8,96 kroner, og åttetallet er igjen synlig i bensin-Norge.

Størst nedgang på diesel Av de stasjonene Bergens Tidende var i kontakt med på årets første dag, var det Uno X i Sandviken som kunne fortelle om den største prisnedgangen på bensin. Allerede lørdag satte de ned prisen på en liter blyfri 95 oktan med 63 øre. Det betyr at den blyfrie literen nå koster 9,16 kroner, mens en liter diesel ligger under nitallet, på 8,98 kroner.

Blant de større stasjonene i bergensområdet finner vi Shell ved Lagunen. Der er prisen på bensin redusert med 55 øre, og en liter 95 blyfri koster nå 9,34 kroner. Prisen på diesel er skrudd ned med hele 75 øre, og er nede på 9,16 kroner. Dermed begynner vi å nærme oss den gamle avstanden mellom bensin— og dieselprisen igjen. Denne trenden bekreftes hos Esso i Florø, der bensinprisen er satt ned med 29 øre, mens dieselprisen ble redusert med 46 øre. Literprisene der ligger på henholdsvis 9,41 og 9,23 kroner per liter.

Alle stasjonene BT var i kontakt med hadde satt ned prisene etter nyttårsskiftet, men nivået varierer. Men ifølge bensinstasjonsansatte vi snakket med, er det et godt stykke igjen før kundene er fornøyde. De synes fremdeles at bensinprisene er for høye. Dessuten er de ikke spesielt fornøyde med at prisen på tobakk går opp i samme runden, er omkvedet.