Tvert imot! Fjordcruise-produktet i Hardanger blir stadig bedre, samtidig som vi selvsagt for all fremtid vil beholde den store fergeopplevelsen mellom Kinsarvik-Utne-Kvanndal.

Fylket, HSD og reiselivet styrker neste år den store rundturen på Hardangerfjorden, der sightseeing i Eidfjord er lagt inn. Her får turistene Norges største turistattraksjonen Vøringsfossen og Hardangervidda Natursenter Eidfjord på ett brett i kombinasjon med en fjordopplevelse på landets vakreste fjord.

Useriøse påstander om at tyskerne ikke kommer tilbake om de ikke får sitte 10 minutter under dekk på transportetappen Brimnes-Bruravik, er ikke en forsker verdig. Nei, både tyskere, bergensere og japanere vil bli møtt av et fargesprakende og spennende Hardanger, der de kan boltre seg på Vidda eller breen, fiske i sjø og elver, padle på fjorden eller ri i fascinerende landskap.

Dette er Hardanger — et eldorado for den opplevelseshungrige turist. Så får heller politikeren og forskeren på Lillehammer angre for at han ikke spurte turistene om broen i sin undersøkelse. Men da bør han heller ikke «synse» seg frem til den inkonsekvente påstanden at vi legger ned båttrafikken på fjorden når tilgjengeligheten blir maksimal!

HELGE MØLLER, REISELIVSDIREKTØR, REISEMÅL HARDANGER FJORD AS