ÅSMUND EGELAND OG NTB asmund.egeland@bt.no

— Alle fire som var om bord i båten er reddet og er sendt til en helsesjekk ved Fylkessjukehuset på Stord, sier redningsleder Ola Vaage ved Hovedredningssentralen på Sola til Bergens Tidendes nettutgave. Tyskere på påskeferie Like etter havariet trodde redningsmannskapene at det kun var to personer om bord i båten. Det var altså fire.

De fire er tyskere på påskeferie i Norge. De satt i en åpen småbåt som de fisket fra i Bjoafjorden, like ved den lille øyen Romsa nord for Ølen. Reddet av "Tedno" - Vi fikk melding klokken 18.46 om at vitner på land hadde sett båten gå rundt, sier lensmannsbetjent Roger Løkken ved Vindafjord lensmannskontor til NTB.

Det ble oppnådd radiokontakt med hurtigbåten "Tedno" fra HSD. Katamaranen snudde og fikk reddet de fire mennene om bord.

— To av mennene i båten hadde greid å svømme til land på øyen, mens de andre fremdeles befant seg i vannet, sier vakthavende redningsleder Trygve Sveen ved Hovedredningssentralen på Sola. Nedkjølt, men uskadd Flere andre båter var med i letingen etter de savnede. Ved 19.15-tiden var et redningshelikopter på vei til området fra Bergen, men helikopteret kunne returnere like etterpå.

De skipbrudne var nedkjølt etter det ufrivillige oppholdet i vannet, men ellers kom de uskadd fra hendelsen.