Av Fred Risberg

Jeg jobber som frivillig i Barn og Unges Kontakttelefon, og er nå også nestleder i styret i Bergen Røde Kors Barnehjelp. Røde Kors er en internasjonal politisk nøytral organisasjon, og jeg vil derfor understreke at dette er mine helt personlige meninger.

Morgensol-barna er det man kan kalle samfunnets taperbarn, som trengte omsorg og trygghet, men i stedet ble møtt med seksuelle overgrep, vold, sult og vanskjøtsel. Høyres Monica Mæland er redd for at alle de andre tusen taperne skal komme til å kreve erstatning hvis «Trude» og den andre misbrukte kvinnen får erstatning. Samtidig går hun kraftig til angrep på Arne Sortevik ettersom han går inn for å gi ofrene erstatning, og kaller det for et politisk spill!

Jeg er sjokkert over en slik mangel på medmenneskelighet. Det eneste politiske spillet her er Mælands angrep på Frp. Monica Mæland, Bergen er en by med sjel, men skal du ha sjel, må du også ha samvittighet ¿ Uansett om saken er foreldet eller ikke!

Jeg er spent på utviklingen videre, spent på om Ap og KrF vil følge Høyres holdninger, eller om de er interessert i å gjøre opp for den urett som beviselig er begått.

Til slutt vil jeg si til representantene fra RV, SV, Pensjonistpartiet, Venstre og ikke minst Arne Sortevik, jeg er politisk nøytral, men i denne saken har dere et verdisyn dere bør være stolte av!