• I denne saken står interessene til hundrevis av barn og unge mot noen få naboer. Denne gangen var det barnas tur, sier Mette Brandtun etter at byrådet onsdag vedtok å plassere rullebrettbanen på Kråkenestoppen.

Mette Brandtun, som er sekretær for Bønes og Kråkenes Nærmiljøutvalg, er jublende fornøyd. Hun har stritt for rullebrettbanen i årevis og var den som fikk nærmiljøutvalget til å engasjere seg.

Til fylkesmannen

Men siste ord er ikke sagt med byrådets avgjørelse. For på bordet ligger også fagfolkenes konklusjonen som sier at banen medfører helsefarlig støy for nabolaget.

Vedtaket vil bli klaget inn til fylkesmannen, bekrefter Haldan Mellbye, som er advokat for berørte naboer. Mellbye vil også be fylkesmannen om å forby installasjon av rullebrettbanen før klagen er ferdigbehandlet.

Rullebrettbanen ligger lagret på Voss på andre året.

Snudde likevel ikke

Med sitt vedtak har byrådet lagt mest vekt på uttalelsen fra Bønes og Kråkenes Nærmiljøutvalg. Leder for utvalget, Grete Monsen, sa i BT tirsdag at hun gikk mot å plassere rullebrettbanen på Kråkenestoppen.

Tirsdag tok medlemmer av styret i nærmiljøutvalget kontakt med byrådspolitikerne for å presisere at utvalget likevel står fast på tidligere uttalelse om å gå for Kråkenestoppen, dersom det ikke er mulig å finne annen plassering.

Striden på Kråkenestoppen bunner egentlig i dårlig planlegging, mener Mette Brandtun.

— Det er trist at det skal være sånn, men på Bønes og Kråkenes ble det aldri planlagt med tanke på at ungdommen skal ha en plass å utfolde seg i nærmiljøet, påpeker Brandtun.