— Fire personer møtte på visningene. Av de var det bare to som bød, forteller fungerende rådmann Svein Helge Hofslundsengen.

De to kriget om en tomt på Sør-Kvingo, som til slutt gikk for 1500 kroner. Ingen gadd å by på hustomten like ved barneskolen på Masfjordnes, selv om budet startet på bare én krone. Dermed slapp lensmann og auksjonarius å svinge hammeren for andre gang.

Masfjorden kommune har per dags dato over 30 ledige boligtomter. Prisen er satt til beskjedne 25.000 kroner for å lokke til seg mulige innflyttere. Men interessen har uteblitt, og kommunen ble tvunget til å tenke nytt.

Skuffende

For to uker siden auksjonerte kommunen bort to boligtomter på Nordsida. En kvinne sikret seg da den ene tomten for bare ti kroner. Etter at Bergens Tidende skrev om auksjonen, rant det inn telefoner fra bergensere og nordhordlendinger som alle hevdet å være seriøst interessert. Det var de altså ikke.

— I forhold til den interessen som var etter forrige auksjon, var dette veldig skuffende, sier Hofslundsengen.

Senere denne måneden gjør kommunen enda et forsøk på å få opp interessen. Da går en tomt i Indrefjorden under hammeren. Hvis noen vil by.

Gir ikke opp

  • Dere har ikke vurdert å gi opp?

— Nei, dette er jo et helt nytt tiltak. Nå har vi solgt tre tomter på denne måten. Hvis nå de tre kjøperne bygger her i Masfjorden, så har det vært verdt det. Alle disse tomtene har stått ledige lenge, presiserer den fungerende rådmannen.