Sortert ut papir. Skylt og vasket glass og bokser og tatt dem med til glass-igloene. Skylt og vasket plastbrett og flasker og kjørt til returpunktet i Elvebakken. Og det siste: Sortert ut pappkartonger m.m og lagt dem i bagasjerommet i bilen, i håp om å finne en pappcontainer.

Jeg vet at det finnes en på Lagunen – men det blir for dumt å dra dit bare for å tømme boss. Oppdager ingen i Landås-området, der vi handler. Ingen på Nygårdshøyden, ingen på Bergen Storsenter.

Så kommer jeg på løsningen: BIR-stasjonen i Møllendalsveien, torsdag 29. november. Der får jeg beskjed om å tømme pappen i ”containeren bak der”. Lettet følger jeg instruksen. For sent oppdager jeg at det også ligger annet skrot i containeren: Det er en restavfallscontainer!! Det viser seg at pappcontainerne var fulle, derfor ble vi henvist dit. I ovnen med våre pappkartonger og tre kompakte kubber skylte og pent brettede melkekartonger med Nattland skole på!

Jeg finner meg ikke å bli behandlet på denne måten, BIR! Vi betaler for bosstjenestene, men må snart ta halvdagsjobb for å kunne følge opp alle påleggene fra dere. BIR har allerede et apparat til å samle inn boss. Hvorfor kan dere ikke bruke det til å samle inn pappen? Hva med egne pappspann, egen pappcontainer i fellesbossrom, eller enkelt og greit en godt merket pose til papp som vi kan legge i papiravfallet?

Inntil dere kommer oss i møte og bidrar til sorteringen/innsamlingen selv – er det slutt på pappsortering fra min side. Det får være måte på å bli holdt for narr!

ASLAUG EIDE LANDÅS