MARIT HOLM marit.holm@bt.no

Selv hevder 21-åringen at han bare har protestert mot de hygieniske forholdene ved Bulken statlige mottak for asylsøkere på Voss. Onsdag må mannen møte i Voss heradsrett, tiltalt for alvorlige trusler mot både mottakslederen og en representant for UDI (Utlendingsdirektoratet) i Bergen.

Veldig renslig — Min klient nekter straffeskyld. Han sier han hadde fått tildelt en leilighet med eget bad, og mener at de hygieniske forholdene på fellesbopelen han ble bedt om å flytte til, var under enhver kritikk, sier 21-åringens advokat, Thomas R. Wüller, til Bergens Tidende.

Han viser til at klienten har hatt en del sykdommer som gjør at han er veldig renslig.

— Det er helsemessige årsaker til at han ikke kan dele dusj og do med andre, over lang tid. Selv vet jeg jo ikke hvordan forholdene på Voss er, men generelt er det jo mye dårlig når det gjelder standard på sanitæranlegg på asylmottak, sier advokat Thomas R. Wüller.

Mottaket avviser kritikk Lederen på Bulken statlige mottak for asylsøkere på Voss, sier at hygienen på fellesrommene er god nok.

— Selvfølgelig kunne vi alltid ønske at den var bedre, men det er beboerne selv som skal sørge for å holde bad og toalett i orden. Vi har på vår side ansvar for at jobben faktisk blir gjort, sier mottakslederen til BT. Ut over det ønsker han ikke å kommentere saken.

I følge tiltalen skal 21-åringen både ha uttalt at mottakslederen skulle brenne i helvete, og trukket en brødkniv mot magen hans. Han skal også ha ringt en UDI-representant i Bergen, og truet med å drepe han dersom han ikke fikk fortsette å bo i leiligheten som han disponerte.

Sint og fortvilet - Min klient vedgår at han kan ha sagt forskjellige ting, fordi han var sint og fortvilet fordi han måtte flytte. Men han avviser på det mest bestemte at han har trukket kniv mot noen, sier advokat Thomas R. Wüller.

21-åringen kom til Norge i fjor sommer, og ble sendt mellom flere mottak som ble nedlagt frem til han kom til Voss i januar. De siste ukene har han sittet i varetekt i et helt nytt fengsel i Ringerike.