INGUNN RØREN

— Vi er sikre på at brannen er påsatt, sier politiadvokat Ole Bjørn Mevatne ved Hordaland politidistrikt. Det var ytterkledningen på huset som ble påtent. Ildspåsettelsen kunne blitt dramatisk fordi 109 personer befant seg på Uggdal statlige flyktningmottak i Tysnes da det ble påtent klokken 04 natt til tirsdag.- Branntilløpet ble tidlig oppdaget av beboere på asylmottaket, og ble raskt slukket. Bygningen har fått minimale skader, sier Mevatne.

Beboer siktet Kort tid etter at branntilløpet ble oppdaget, ble en 22 år gammel beboer på asylmottaket pågrepet og siktet for brannstiftelse. Mevatne vil ikke kommentere hva som førte til at søkelyset ble rettet mot 22-åringen. Mannen var på rommet sitt da han ble pågrepet. Politiet vil heller ikke si noe om hva slags motiv 22-åringen eventuelt skal ha. 22-åringen ble tirsdag avhørt med bistand fra en tolk. Han nekter for å ha tent på asylmottaket. 22-åringen er kurder, og skal etter det BT kjenner til ha fått oppholdstillatelse i Norge på humanitært grunnlag.

- Stiller seg uforstående - Vi vil ta stilling til om siktede skal fremstilles for varetektsfengsling onsdag, sier Mevatne.22-åringen er foreløpig siktet for brannstiftelse. Siktelsen kan bli utvidet til å gjelde mordbrannforsøk fordi det var mange personer i huset da det ble påtent.- Han stiller seg helt uforstående til siktelsen, og sier at han ikke har tent på asylmottaket, sier mannens forsvarer, advokat Kaj Wigum.22-åringen vil motsette seg en eventuell varetektsfengsling.