Mannen, som er av utenlandsk opprinnelse og bor i Stavanger, ble avhørt av politiet sent i går kveld. Han var da foreløpig kun siktet for trusler mot sin eks-kone.

Det var ved 17.30-tiden i går at politiet fikk inn den dramatiske meldingen om at en mann prøvde å kidnappe sin datter fra moren. Opptrinnet skjedde i en tomannsbolig på Fantoft.

— En venninne av barnets mor, som befant seg i huset, ringte og fortalte at siktede hadde trengt seg inn i leiligheten. Han ville hente den eldste datteren (8) og ta henne med til utlandet, forteller operasjonsleder Osvald Nordvik ved Hordaland politidistrikt.

Heldigvis viste det seg at episoden ikke var fullt så alvorlig som en først kunne anta.

— Utenlandsreisen var avtalt på forhånd, og moren var klar over at de skulle reise. Problemet her var visstnok at mannen kom for tidlig for å hente jenten, sier Nordvik.

Det var i går kveld ingenting som tydet på at det var utøvd vold i forbindelse med krangelen.

32-åringen ble likevel pågrepet og siktet, og deretter fraktet til politistasjonen i sentrum. Der ble han plassert i arresten og avhørt utover kvelden.

— Eks-konen har anmeldt ham for verbale trusler i forbindelse med munnhuggeriet, sier Nordvik.

Vakthavende politiadvokat, Trond Høvik, ønsket i går ikke å kommentere innholdet i siktelsen.

Paret er skilt og har to barn, henholdsvis fem og åtte år gamle. Ifølge operasjonsleder Nordvik kjenner ikke politiet til tidligere konflikter mellom de tidligere ektefellene.

Barna ble i går kveld tatt hånd om ved barnevernsvakten.