Mats Rønning, NTB Med høye temperaturer og en luftfuktighet på hele 70 prosent, var det nok mange som gjorde lurt i å velge et ekstra lag med deodorant før de forlot hjemmene sine torsdag morgen.

— Dagen har vært varm, klam og fuktig. Det er vind fra sør-øst, fra kontinentet, som gir oss denne fremmedartede luften. Dette er svært uvant for oss nordboere. Dagen må kunne sies å være årets klammeste, sier vakthavende meteorolog Haakon Melhuus ved Meteorologisk institutt til NTB.

Nesten tropenatt I Danmark melder nyhetsbyrået Ritzau om årets varmeste dag. I Holbæk kunne innbyggerne klokken 14 glede seg over 33,9 grader i skyggen, og ergre seg over en luftfuktighet som var enda høyere enn i Norge.

— Også her til lands har det vært varmt det siste døgnet. På Sola utenfor Stavanger var det nesten tropenatt i natt, med en minimumstemperatur på 19 grader, forteller Melhuus.

På Vestlandet og over hele Sør-Norge har værtypen vært den samme. Lenger nord var luften kjøligere, og mer behagelig.

Lokket letter Ifølge Meteorologisk institutt vil «lokket» som lå over Sør-Norge og Vestlandet onsdag og torsdag, snart være borte.

— Utover ettermiddagen og kvelden venter vi nedbør, som trolig vil hjelpe litt mot den lumre lufta. I løpet av natt til fredag vil vind fra vest gi oss kjøligere og mer normalt augustvær, lover Melhuus.

Han spår godt vær, med mye sol, over store deler av Sør-Norge fredag. Lørdag vil også Vestlandet bli velsignet med bedre vær, og søndag vil også folk i Nordland kunne se solen.

Troms og Finnmark må derimot belage seg på dystert vær med mye nedbør hele helgen.