— Vi har erfart at når det skjer urovekkende ting lokalt eller internasjonalt, søker flere mot kirkerommet. Vi så det etter 11. september og ved Sleipnerulykken. Derfor utvider vi også åpningstiden nå, forteller daglig leder i Kirkens Bymisjon i Bergen, Leif Jarle Theis.

Åpningstiden i Korskirken vil i dagene fremover utvides med fire timer hver dag. I dag åpner kirken klokken ti og holder åpent hus til 21. I morgen blir det nattåpent til 0030.

— Det vil både være mulig å sitte helt stille for seg selv og å få snakke med noen. Det vil alltid være noen tilgjengelig for samtale i kirken. Dessuten kan man tenne lys eller skrive lapper med meldinger som kan bli tatt opp senere. Også Kafé Magdalena har et stille rom der folk kan tenne lys for å gi sorgen et språk, sier Theis.

Den daglige liturgiske samlingen klokken 12 kommer til å bli preget av situasjonen i Irak, og fredag blir det midnattsmesse som også vil fokusere på verdenssituasjonen.

— Vi merker en generell uro og sorg i omgivelsene. For mange kan det være et godt hvileskjær fra en truende hverdag å bare sitte ned i kirken.