Av Paul Merkesdal

Jeg så lenge på det tilbudet. Det var rart, for den bedriften hadde jeg allerede vært medeier i.

Telenor var en statseid, offentlig bedrift, den var eid av oss og slike som meg. For vi er staten – egentlig. Nå var det noen som tok fra meg min medbestemmelsesrett og eiendomsrett, startet privatisering, la bedriften ut for salg, og tilbød meg å kjøpe en aksje eller to tilbake. Jeg gjorde ikke det, det kunne ikke falle meg inn å gjøre det, det var mitt, jeg kjøper det ikke tilbake.

Nå vil de selge meg aksjer i Statoil òg, med tre kroners rabatt.

Tre kroners rabatt, ja. Men ærlig talt da, hør nå her, og skjerp dere litt!!!

Statoil var vårt! Jeg har vært medeier der allerede, og jeg kjøper meg ikke inn igjen, for all mulig fortjeneste.

Og hvor er det jeg vil hen med dette her? Det er et budskap til Det norske Arbeiderparti.

Arbeiderpartiet er ikke lenger et demokratisk parti, de tar offentlig eiendom, bygger ned velferdsgoder og underminerer vår medbestemmelsesrett, Arbeiderpartiet har sviktet sitt mandat, og er ikke lenger arbeideres parti. Alt det gode Arbeiderpartiet tidligere har bygd opp i Norge, velferdsstaten vår, er de nå i ferd med å ødelegge. De er ikke lenger interessert i våre meninger og ønsker, det er derfor Ap mister stemmer.

Det gjelder selvfølgelig ikke bare våre felleseide store bedrifter, det gjelder offentlige skoler som legges ned og offentlig helsevesen som bygges ned, svekkelse av landbruk og distrikter og fiskevær. Hva skal vi med et arbeiderparti uten sosial profil, hvorfor skal vi stemme på et sosialdemokratisk parti som ikke er sosialdemokratisk?

Nå prøver Jens å gjøre det til et spørsmål om skatt og avgift, men kom an, det er greit å betale skatt og avgift til en offentlighet som tjener oss – til vårt eget beste.

Det som ikke er greit, er at Det norske Arbeiderparti ikke gjør det lenger, slutt opp med deres vinglete høyreside-tenkning. Kutt ut markedsliberalismen, for det gjør høyresidens partier bedre. Eller, hvis det er det dere vil, så si det. Slutt å lyve.

Men når Arbeiderpartiet ikke lenger tar ansvar for velferd og offentlighet, da må andre gjøre det. Det er ikke sant at alternativene er DNA eller høyresiden, det er bare en strategisk påstand. Det nytter ikke å gi «proteststemmer» hit eller dit, det skjønner de ikke.

Til valget stemmer vi mot privatiseringer, for velferd og en sterk offentlighet.

Godt valg.