Sirkus Agora-bilene var på vei fra Lillehammer da de ble stoppet på Øyervekta.

Det var flere trafikkfarlige feil på doningene, skriver nettavisen:

  • En av lastebilene var uregistrert. Den ble avskiltet i Nordfjordeid 2. mars i fjor. Bilen var ikke forsikret. Store skader på frontruten og i fronten.* Hengeren til denne bilen, en sirkuskiosk, manglet lys bak, og bremsene var ikke forskriftsmessige.* Lekkasje i bremsesystemene. På en bil gikk luften i bremsesystemet rett ut.* Ujevne bremser på flere av kjøretøyene.* Dekkene var ikke gode nok på flere av bilene.* Karosseriskader.* Et tilhengerdrag var slått krokete.

— Vi kunne beordret alle bilene ned til kontrollhallen i Lillehammer for en grundig teknisk gjennomgang, sier avdelingsingeniør Kai Mathisen ved Lillehammer Trafikkstasjon til avisen Gudbrandsdølen. Han er redd resultatet da ville blitt enda verre.

De polske sjåførene skal ha stilt seg uforstående til spørsmål fra kontrollørene på Øyervekta. De sa at de bare kunne polsk. På spørsmål om dokumentasjon på bilene, hentet sjåførene en kopi av sirkusets ruteplan.

Den uregistrerte lastebilen ble nektet å kjøre videre til Stav på Tretten. Kioskhengeren og andre hengere ble fraktet vekk. De andre bilene fikk kjøre til Stav, og ble beordret inn på nærmeste verksted for reparasjon, skriver Sofie.no.