Det var Haugesunds Avis som i forrige uke avslørte at Sola-firmaet modellservice.no søkte etter ti strippere i Rogaland og Sunnhordland gjennom Aetat.

Ottar med brev

Kvinnegruppen Ottar reagerer sterkt på at Aetat markedsfører strippejobber, melder NRK Hordaland.

I et brev til Arbeids— og administrasjonsdepartementet skriver Ottar de er sjokkert over at Aetat ukritisk er med på å legitimere at stripping er et arbeid. Ottar ber departementet se nøye på saken. Må arbeidsløse må vurdere stripping som jobb på linje med andre jobber for å beholde dagpengene sine, spør Ottar.

OK for Aetat

Markedsdirektør Helge Skatvedt i Aetat mener annonsen er grei.

— Stripping er vel legitimt, det. Vi forholder oss til lovverket. Å gjøre moralske vurderinger blir vanskelig, sier han til Haugesunds Avis.

Strippeinteresse fra Florø

— Vi har fått interesserte folk som vil strippe fra Florø i Sogn og Fjordane, men ikke noen fra Hordaland ennå, sier mannen bak strippe-firmaet, Tor Henning Gimre på Sola, til bt.no.

Gimre er godt fornøyd med måten Aetat har behandlet ham på, og tar ikke utspillet til Ottar så høytidelig. Noen har prøvd å infisere hjemmesiden min med virus, men ellers har jeg ikke fått noe særlig negativ respons.

— Personlig har jeg støttet flere av sakene Ottar har fremmet før, men dette utspillet må stå for deres egen regning. Jeg formidler dersom det er folk som ønsker å strippe. Selvsagt må ingen ta en jobb de verken fysisk eller psykisk ikke er klar for, mener Tor Henning Gimre.

Har ikke strippekropp

Enmannsfirmaet hans, modellservice.no, har til nå ikke formidlet et eneste strippeoppdrag.

— Har du tenkt å strippe selv?

— Nei, det har jeg overhodet ikke kropp for, medgir Gimre.