Av Torkild Stensrud,Fana Høyre

Er det noe rart at man blir like sinna som Tante Sofie.

For å se på studentene først. Hvorfor blir de nektet å bo i et hus som allikevel skal stå tomt i et helt år for at det skal pusses opp? Hvis studentene er villig til å bo i et utslitt hus, så må de jo få lov til det.

Det er jo atskillig bedre enn at de må bo på gaten. Dagens boligsituasjon for studentene er nå sånn at det er for lite studentboliger, så da må jo samfunnet bruke de som finnes. Tenk hvilke konsekvenser det kan få internasjonalt hvis utenlandske studenter får høre at: Nei, i Bergen må studentene på gaten fordi studenthusene skal pusses opp for lærer og professorer. Da kommer vi garantert til å få færre studenter til landet, og samarbeidsavtaler med skoler i utlandet vil brytes.

Sosialkontoret, skam dere!

Vi sender ikke folk på gaten bare for å bli kvitt et problem, gjør vi vel?

Jeg trodde at sosialkontorets jobb er å sørge for at de som har det tøft skal få støtte og hjelp såpass at de kan komme seg litt ovenpå og kanskje komme seg vekk ifra gaten. Eller er det bare jeg som har misforstått? Det å sende folk på gaten er ikke et alternativ. Det er sant som sosialkontoret hevder at det er mange som er på gaten. Gudene skal vite hvor mange som er blitt sendt dit av sosialkontoret på samme måten.

Nei, Bergen. Vi må rydde opp.

Jeg som Høyre-politiker kan ikke akseptere og tolerere at de som styrer og steller skal behandle oss mennesker som skitne bakgårdskatter og sparke dem rundt på gatene. Med meg i styrestolen, vil ikke noe sånt bli godtatt uten alvorlige konsekvenser. Så oppfordringen til våre ledere: rydd opp!