EIRIK DAMSGAARDKRISTER HOAAS

eirik.damsgaard@bt.no

Tidligere har bilister skapt dramatikk med hasardiøse ferder gjennom både Fløyfjellstunnelen og Damsgårdstunnelen.

Politiet fikk melding ved 18.30-tiden i går fra seks-syv bilister som har sett den aldrende kvinnen holde stø kurs mot fartsretningen i 80-sonen.

Trafikken gjennom Fløyfjellstunnelen følger to separate tunnelløp, avhengig av om du skal mot nord eller sør.

— Ikke til Sotra, nei

En ambulansesjåfør som tilfeldigvis var på veien, fikk stanset henne like etter at hun var kommet gjennom tunnelen.

— Det var i innløpet på nordsiden av Fløyfjellstunnelen. Men for denne bilisten var det ved utløpet av tunnelen, sier operasjonsleder Svein Bruarøy ved Hordaland politidistrikt.

Det skal ikke ha oppstått dramatiske passeringer inne i tunnelen, etter hva politiet har hørt.

— Men det er utrolig at det gikk bra så lenge, sier operasjonslederen.

Kvinnen er hjemmehørende på Landås, og skulle hjem. Hun skal ha kommet gjennom Nygårdstunnelen i Bergen sentrum, da det stokket seg med filskiftene. Hun ble forvirret fordi hun havnet under et skilt som viste til Sotra. I et forsøk på å unngå å ende på Sotra, satte hun kursen mot Åsane.

— Jeg tror ikke årsaken er mangelfull skilting. Dette var en enkelthendelse, og har i tilfelle med alder og sinnsstemning å gjøre, sier Bruarøy.

Tredje på tre år

81-åringen gjennomførte den tredje, kjente kamikazeferden gjennom de sentrumsnære tunnelene i Bergen.

I august 2000 presterte en 69 år gammel mann fra Sørlandet å kjøre gjennom hele Fløyfjellstunnelen uten å oppdage feilkjøringen. Det gjorde derimot en rekke andre trafikanter. To dager senere prøvde en annen turist å gjenta bragden, men skal ha snudd og kjørt imot kjøreretningen på innfartsåren i Sandviken i stedet.

I mai i år kjørte en Nissan Sunny i full fart vestover i Damsgårdstunnelen gjennom det østgående løpet. Et eldre ektepar skulle handle på Vestkanten kjøpesenter.