Ifølge direktør Stig Willassen i Norwegian har selskapet nå et gjennomsnittlig belegg på 60 prosent mellom Bergen og Oslo. Det betyr om lag 90 passasjerer på hver avgang. Selskapet har nå seks daglige avganger hver vei på hverdager, og noen færre i helgene mellom Bergen og Oslo etter starten 1. september. Totalt har 65.879 passasjerer reist med Norwegian i september.

— Vi er rimelig godt fornøyd med vår aller første måned. På bakgrunn av at vi den første uken hadde et svært beskjedent tilbud, og forhåndssalget startet så sent som 15. august, synes vi dette er bra, hevder Willassen.

Tjener ikke penger

Selskapets informasjonssjef, Jonette Øyen, sier at trafikktallene den aller første måneden bekrefter at markedet ønsker et lavprisselskap, selv om en stor del av salget den første måneden er kampanjebilletter. Totalt sett har selskapet hatt et belegg på 51 prosent i september.

— Men vi har tro på fremtiden, og at folk fortsetter å fly med oss selv om de laveste prisene nå er gått noe opp, legger Øyen til.

Ifølge Øyen har store kostnader i startfasen ført til at Norwegian ikke har tjent penger den aller første måneden. Men målet er fremdeles å drive med overskudd allerede før årsskiftet. Men ifølge flyanalytikere må man i så fall øke passasjertallet betraktelig de nærmeste månedene. Norwegian trenger å fylle 80 prosent av setekapasiteten for å gå med overskudd.

Overtar som sjef

Norwegian hadde for øvrig generalforsamling i går etter at flere nye investorer er kommet inn på eiersiden i selskapet med ca. 150 millioner kroner i ekstra kapital. Advokat Bjørn Kjos, som fremdeles er den største aksjonæren, går av som arbeidende styreformann og overtar umiddelbart som ny daglig leder i Norwegian. Han overtar etter Stig Willassen, som i stedet fortsetter som ansvarlig for selskapets fremtidige forretningsutvikling og strategiplanlegging. Ny styreleder er Svein Eskedal, mens kjente navn som hotelleier Petter Stordalen og tidligere administrerende direktør i Braathens, Erik Braathen, går inn i det nye styret.

NY DAGLIG LEDER: Advokat Bjørn Kjos har overtatt som daglig leder i Norwegian. Han er selskapets største aksjonær og tidligere arbeidende styreformann. ARKIVFOTO: SCANPIX