BJARNE KVAM bjarne.kvam@bergens-tidende.no

— Mannen er i god behold og er ikke på noe vis skadet, opplyser lensmannsfullmektig Samson Håland ved Kvam lensmannskontor til Bergens Tidende.

Klokken var 1350 da mannen meldte seg etter å ha kommet tilbake til hytten sin i Botnen.

Politiet har lett etter mannen siden mandag klokken 1615.

58-åringen forlot sin hytte i Botnen klokken 08 søndag morgen, for å gå til sitt hjem i Øystese. Årsaken til at han valgte denne ruten var at Fyksesund var tilfrosset av is.

58-åringen er godt lokalkjent og i god form. Turen over fjellet til Øystese tar vanligvis 6-7 timer. Men utpå søndagen ble han overrasket av dårlig vær, og gravde seg ned på Manfjellet like nord for Hovland.

Mandagen prøvde han å komme seg videre, uten å lykkes. Igjen måtte han overnatte i fjellet, antakelig har han igjen gravd seg ned.

Batteriet på 58-åringens mobiltelefon ble etter hvert utladet. Siste samtale han hadde med familien var mandag i 14-tiden. Han sa da at han ville returnere og gå tilbake til Botnen.

Han ble meldt savnet mandag klokken 1615.

I alt 12 mann samt helikopter har lett etter 58-åringen.

— Vi har ennå ikke fått snakket skikkelig med 58-åringen, sier lensmannsfullmektig Samson Håland til Bergens Tidende.

KART OVER OMRÅDET: Den savnede hadde vært på hytten sin i Botnen – innerst i Fyksesund da han skulle ta turen hjem til Øystese. Sist familien hadde kontakt med 58-åringen var han i området Manfjell, like nord for Hovland. GRAFIKK: Yngve Stensæth.