RUNE VALDERHAUG rune.valderhaug@bt.no

10 av dem drev råkjøring eller hadde promille i årene. Disse måtte finne seg i at førerkortene ble inndradd og sakene anmeldt. De 240 andre har vedtatt forenklede forelegg på opp til 2000 kroner som en ekstra påskeutgift.

Bare i går ble 62 bilførere ilagt forenklede forelegg på hjemtur fra påskeferien i de to vestlandsfylkene. I tillegg ble fem førerkort beslaglagt, sier sjefen for Utrykningspolitiet i Hordaland og Sogn og Fjordane, Leon Nordanger.

Fornøyd Likevel er Utrykningspolitiet stort sett fornøyd med den store hjemfarten fra påskeferie på Vestlandsveiene. I går gled trafikken godt på alle hovedveier, legger Nordanger til.

– Det er tydelig at mange valgte å dra hjem allerede 1. påskedag. Slik været har vært de siste dagene, ble hovedtyngden av trafikken hjem fra påskeferie spredt. Og det er jo positivt, selv om trafikken ikke var større enn at en del bilister lot seg friste til å tråkke litt ekstra på gasspedalen, sier Nordanger.

Tomme parkeringsplasser Også Terje Hermansen, som har kjørt NAF-patrulje mellom Bergen og Kvamskogen i påsken, forteller om moderate bilkøer inn til byen både 1. påskedag og i går. Bergens Tidende møtte ham på post ved rundkjøringen på Trengereid, der trafikken inn mot Bergen gled godt ved 18-tiden i går kveld.

– I går var det nesten tomme parkeringsplasser på Kvamskogen. En av campingplassene var også lukket og låst. Så det er tydelig at mange dro hjem enten påskeaften eller 1. påskedag, sier Hermansen, som også kunne fortelle om bare veier og fine trafikkforhold i går.

1660 bilister stoppet Utrykningspolitiet har hatt en travel påske med laserkontroller på mange av hovedveiene i Hordaland og Sogn og Fjordane. I går var man ute med laseren på E39 på både Stord og flere steder mellom Bergen og Skei i Jølster, i Aurland-Lærdalsområdet, på E 16 mellom Bergen og Voss og i Hardanger.

– Totalt har vi stoppet og snakket med hele 1660 bilister i løpet av påsken. At hele 250 av dem har fått forenklede forelegg eller mistet førerkortet, er isolert sett et for høyt tall. Likevel er det som forventet i forhold til antall kjøretøyer som er kontrollert i løpet av påsken, sier Nordanger.