Se nøye etter. Kjenner du igjen noen av disse 20 gavene? Frem til slutten av januar har du i så tilfelle muligheten til å hente dem hos «detektiv» Ann-Britt Aam.

Hele 30 pakker og 300 julekort og brev kom på avveie denne julen. De fleste manglet adresse, noen også navn.

— Vi har klart å spore opp eierne til en god del kort, og også til noen av gavene. Men disse er det verre med, sier Aam og samler pakkene i en fin haug.

Dersom ingen henter gavene, blir de først sendt til postens reklamasjonsavdeling der de blir sjekket opp mot papirer der. Dersom ikke det fører noen vei, blir julegavene sendt til Oslo, der landets eneste brevåpningskommisjon befinner seg.

— De åpner pakker og brev for å se om det ligger adresser inni, forklarer Aam. Dersom pakkene fremdeles er herreløse, blir de sendt til veldedige formål, som sykehus og barnehjem.

Men først kan altså julegavedetektiv Aam på Mindemyren hjelpe deg. At hun er havnet på riktig jobbhylle, er det liten tvil om:

— Det er så kjekt når vi får oppsporet de rette adressene. Gøy! smiler Aam.

...og her er de herreløse pakkene: Til Gunnhild og Erik fra Kari, Til Alexander fra Kari, Til Martin fra Birgit, Til Morten fra Erle og Sigve, Til? fra Roar og Co, Til Randi fra Bergen, Til Connie fra Tobias, Til Eli fra Turid, Til Arnesen min fra Gunn Kristin, Til Silje fra Venke, Lars og Kristian, Til Andreas. I tillegg er åtte pakker uten navn.

DETEKTIVARBEID: Julegavedetektiv Ann-Britt Aam har alt sporet opp eierne til en rekke julekort, brev og gaver, men det ligger fremdeles spennende ting på kontoret hennes på postterminalen på Mindemyren.
FOTO: ELISABETH LANGELAND MATRE