Guttene ble meldt savnet av sine foreldre klokken 19.20 søndag kveld, da de ikke var kommet tilbake etter en tur i Eikedalen.

En leteaksjon med folk fra politiet og Samnanger hjelpekorps ble satt i sving. Etter hvert ble også et helikopter fra Luftambulansen i Førde satt inn i leteaksjonen. Helikopteret har nattutstyr med blant annet varmesøkende kamera.

Mobilkontakt

Politiet hadde mobilkontakt med guttene, men batteriet var dårlig. De to 20-åringene meldte at de så helikopteret, men det tok lang tid før helikoperet fant guttene. Klokken 23.10 ble redningsaksjonen avblåst.

Etter det BT erfarer tok guttene skitrekket opp for å gå i retning Høysæter. Dette er et veldig bratt og ulent terreng, og det er nesten umulig å ta seg ned i Høysæter hvis man ikke er lokalkjent.

Godt kledt

— Det er kollosalt kaldt på toppene i området. Men guttene var godt kledt etter forholdene, forteller politiførstebetjent Vidar Rolland til Bergens Tidende.

LETTE I MØRKET: Folk fra politiet, Samnanger Hjelpekorps og luftambulansen i Førde lette i nesten fire timer før de fant de to 20-åringene.<p/>FOTO: RUNE NIELSEN