En 23 år gammel bekjent av mannen ble dømt til fem måneders fengsel for å ha deltatt i voldsutøvelsen mot 29-åringen, som døde kort tid etter å ha blitt banket opp. Det er ikke bevist at mannen døde av skadene.

Den tredje tiltalte, en 32 år gammel mann, ble frifunnet i saken.

Tvang jente til sex

Familiefaren er domfelt to ganger tidligere, og var denne gangen tiltalt for en rekke ulike forhold.

Retten fant det bevist at mannen tok seg inn på hybelen til en jente på Laksevåg i fjor og tvang henne til å utføre seksuelle handlinger. Den 18 år gamle jenten har forklart at 35-åringen slo henne åtte til ti ganger i ansiktet og tvang henne til å onanere seg selv. Retten la jentens forklaring og vitneforklaringer til grunn, men påpekte at overgrepet ikke er blant de aller alvorligste.

35-åringen må betale jenten 30.000 kroner i erstatning. Det er halvparten av beløpet jentens bistandsadvokat mente ville være passende.

I etterkant av overgrepet mot jenten skal familiefaren ha truet en annen hybelboer "med å sende folk på ham" hvis han fortalte at 35-åringen hadde vært der. Også dette forholdet ble han dømt for.

Funnet død etter vold

En 29 år gammel kroppsbygger ble funnet død i en leilighet i Carl Konows gate mandag 26. oktober i fjor. Obduksjonen viste at han døde av knusningsskader i bakhodet.

To av de tiltalte ble i dag funnet skyldig i å ha banket opp 29-åringen halvannet døgn før han døde. Politiet har ikke klart å bevise at det var denne voldsutøvelsen 29-åringen døde av, ettersom han var blitt banket opp hele tre ganger i døgnet før han døde. De to var derfor tiltalt for legemsbeskadigelse under skjerpende omstendigheter.

Medtiltalte, en 23-åring fra Bergen, fikk fem måneders fengsel for å ha deltatt i oppbankingen, først i Botanisk hage og senere ved Grieghallen. Den straffen var i tråd med aktors påstand.

Tredjemann var tiltalt for å ha deltatt i voldsutøvelsen og medbrakt et slagvåpen. Retten fant dette ikke bevist, og frifant 32-åringen.

Ikke forvaring

Firebarnsfaren ble i tillegg dømt for å ha slått ned en mann på Torget.

Konstituert statsadvokat Jarle Golten Smørdal hadde lagt ned påstand om seks års forvaring for hovedtiltalte, men antydet tre og et halvt år dersom det ble vanlig fengsel.

I dommen heter det at "det ikke er nærliggende fare for gjentagelse av handlingene", og at det dermed ikke er behov for forvaring. Begrunnelsen er at handlingene er gjort i en viss grad av affekt.

— Forvaring er et annet type virkemiddel der tiltalte holdes under oppsikt over lengre tid. Jeg tar til etteretning at retten mente at det ikke var nødvendig i dette tilfellet, kommenterer statsadvokaten.

De to dømte tok begge 14 dagers betenkningstid.