Retten mener 19-åringen opptrer med forakt for andre mennesker, og at han ikke selv forstår omfanget av sine psykiske problemer.

Det var i mai at 19-åringen klatret inn vinduet til foreldrenes leieboere, truet ham med kniv, ranet ham og tvang offeret til å røyke hasj. Ifølge 19-åringen var bakgrunnen av leieboeren var sen med husleien og at han «opptrådte respektløst».

I løpet av tre timer straffet han derfor leieboeren ved å ta fra ham mobiltelefon, penger, minibankkort og alt annet han fikk lyst på. Offeret måtte selv frakte tunge bæreposer med tyvegods opp på 19-åringens rom to etasjer over.

Den 22-årige leieboeren var vettskremt etter episoden, og rømte til en annen kant av landet etter at han hadde levert inn anmeldelsen.

— Jeg kjenner til hvilken gjeng han er med i, og jeg kan nok aldri gå alene i Åsane etter dette, sa den fortvilte leieboeren til BT kort tid etter ranet.

I retten ga 19-åringen uttrykk for at han skjønte at 22-åringen oppfattet ham som truende.

— Jeg bannet og steikte, var veldig ruset og sikkert vill i blikket, og kan godt skjønne at han ble redd. Jeg forsto ikke hva jeg hadde gjort før jeg ble nykter dagen etter, sa 19-åringen da han forklarte seg i Bergen tingrett i forrige uke. Samtidig nektet han plent å ha tvunget noen til å røyke hasj.

Bergen tingrett valgte likevel å tro på leieboerens forklaring og dømte 19-åringen for ran. Dette er mannens tredje ransdom, og hans fjerde dom totalt. Fengselsstraffen på to år er en fellesstraff med resttid på 224 dager etter mannens forrige ransdom.