ANDERS WAAGE NILSEN anders.nilsen@bt.no

16-åringen kjørte i følge politiet rett i en lysmast i den nedre delen av Bavallen. Stolpen skal ha vært polstret, men unggutten ble likevel påført omfattende skader. Tilstanden ble i går kveld beskrevet som svært alvorlig av legen som tok i mot ham på Haukeland sykehus.

Ga livreddende førstehjelp Blant de første på åstedet var en anestesi-lege som er ansatt ved akuttmottaket på Haukeland sykehus.

Han hadde fri fra jobb og var tilfeldigvis på ski i Bavallen da ulykken skjedde Sammen med en akuttmedisinsk sykepleier skal han ha utført livreddende førstehjelp på unggutten.

— Vår rolle begrenset seg til å holde unna skuelystne, og legge til rette for at 16-åringen ble fraktet ned til ambulansen, sier disponent Per Inge Brekke i Voss Fjellheisar AS.

Ambulansen kjørte 16-åringen til Fleischers hotell, hvor et helikopter fra Luftambulansen ventet. De fløy den skadde skikjøreren videre til akuttmottaket på Haukeland sykehus.

Politietterforskes Ulykken skjedde ved 16.30-tiden, har BT fått opplyst. Det var i går svært hardt i skibakken, noe som kan ha bidratt til at skikjøreren hadde vanskeligheter med å stoppe. Men verken politiet eller ledelsen ved skianlegget kunne i går si noe om hva som kan ha forårsaket ulykken.

— Vi har overlatt etterforskningen av ulykken til politiet, sier Brekke, som mener det har vært lite ulykker i anlegget denne sesongen.

Politiet fikk i går korte vitnebeskrivelser fra tilskuere til ulykken. De vil etterforske saken nærmere i formiddag. 16-åringen var tilreisende til skianlegget, og kom ikke fra Voss får BT opplyst.