BJARNE KVAM bjarne.kvam@bt.no

Denne sjåføren har blitt anmeldt og førerkortet er beslaglagt. Blir man tatt i 117 km/t eller mer, blir «lappen» automatisk beslaglagt. Kjører du i 116, er prisen 4000 kroner i bot.

– 159 forenklede forelegg er i grunnen som ventet. Det er voldsomt med biler på veiene nå. Vi har kontrollert og snakket med 1305 sjåfører fra sist fredag, til i dag onsdag, opplyser UP-distriktsleder Leon Nordanger til Bergens Tidende. Han har ansvaret for Sogn og Fjordane og Hordaland.

Han disponerer 25 kvinner og menn, tre lasermålere, en radar og en sivil bil med måler og videoutstyr. Alt tilgjengelig mannskap og utstyr har vært satt inn for å holde trafikken i sjakk i utfartsdagene.

I tillegg kommer innsatsen til politidistriktene i fylkene.

I tillegg til de 159 forenklede foreleggene, er 16 sjåfører anmeldt. I hovedsak skyldes dette fart, men det har også vært tilfeller av lastebilsjåfører som har brutt hviletidsbestemmelsene.

UP har beslaglagt fire førerkort for fart, ett førerkort er baslaglagt på grunn av promillekjøring (en mann i 70-årene på Kvamskogen søndag), dessuten er det foretatt ett beslag for «annet forhold».

– Vi kommer til å holde et høyt kontrollnivå i hele påsken. Det er viktig at bilistene viser god kjørekultur, påpeker UP-distriktsleder Leon Nordanger.