Verkstedet tilhører 30-åringens far. Det er aldri blitt bevist at 15-åringen har hatt noe med innbruddet for to år siden å gjøre.

Politiet mener 30-åringen oppsøkte gutten sammen med minst tre andre, skriver Bergensavisen. De truet ham med gevær og fikk ham til å legge seg i bagasjerommet på bilen deres.

Kidnapperne kjørte så til en parkeringsplass, der 15-åringen ble slengt i bakken og skamslått. Mennene ville vite navnet på en person gutten hadde vært sammen med, men 15-åringen nektet å si navnet. Da fikk han en geværmunning i munnen, og ble truet på livet.

Ifølge dommen fra Midthordland herredsrett gikk turen deretter til det aktuelle bilverkstedet. Her ble gutten tatt av sko og sokker, og deretter påsatt batterikabler på tærne. Kidnapperne skal deretter ha koblet på strøm.

For gutten har overgrepene satt dype spor. To år etter hendelsen går han fortsatt til behandling hos psykolog.

30-åringen ble også dømt til å betale 15-åringen 60.000 kroner i oppreisning, i tillegg til 10.000 kroner i saksomkostninger. Han har varslet at han anker dommen. En 28 år gammel mann som var tiltalt for å ha vært med på torturen, ble frikjent.