I motsetning til anmelderen som kjedet seg gjennom de 2 timer 25 minutter filmen varte, ble vi fem fengslet av hver av de 13 dagene filmen omhandlet. Vi synes det er en utmerket film. Det kan muligens skyldes at vår vurderingsevne er dårlig. I så fall deler vi den med flere.

Tilfellet ville at jeg noen dager senere bladet igjennom den danske avisen «Berlinske Tidende» fra fredag 9. mars og kom over en helside under tittelen «13 dage der rystede verden».

Den var full av rosende superlativer, og jeg skal få lov til å gjengi noen av dem: «Thirteen days er en av de mest spennende film, man længe har set» «¿ et strålende eksempel på hva Hollywood formår ¿» «Spillet er eminent i alle roller.»

Videre omtale «Filmen er et seriøst politisk drama om de 13 dage i oktober 1962 da amerikanerne hadde oppdaget missiler på det kommunistiske Cuba, og en ny verdenskrig kunne blive den ultimative konsekvens af konfrontationene imellom USA og Sovjetunionen». «Den bygger på en omfattende journalistisk research, nulevende sandhetsvidner, historiske kilder og en perfektionistisk genskabelse af de dramatiske døgn bag kulisserne i Det hvide hus time for time.»

Mange av oss husker den redselen vi følte disse nervepirrende dagene, men få visste vel hvor farlig nær krigen var. Filmen kan anbefales.

ELDRID MUNCK