Det sier kapteinen på tråleren «Admiral», Evgeny Zaripov Victozoviyd.

-Mannskapet har selv penger til å kjøpe det de trenger. De har ikke behov for å stjele av folk i lokalmiljøet, sier kapteinen.

-Det er viktig for oss å ha et godt forhold til lokalbefolkningen. Vi har strenge regler om bord, og fører nøyaktige lister over hvem som er her og når de har permisjon, sier Victozoviyd.

Kapteinen sier tråleren besøker mange land, og at de aldri har opplevd slike anklager som dette.

-Siden vi ligger til kai ved et lite sted, opplever nok innbyggerne at vi er mange og fremmede. For fire år siden lå vi til kai i Bergen. Da oppsto ikke slike problemer.

— For oss er det ukomfortabelt å bli beskyldt for tyveri. Vi har ikke fått informasjon av politiet om at mannskapet kan nektes å gå i land, og det vil være utenkelig. Ingen av landene vi har besøkt praktiserer slike regler. Men dersom vi får nye regler av politiet her i Norge, kommer vi til å forholde oss til dem, sier kapteinen.

Lederen for Radøygruppen, Lasse Ståløy, sier han aldri har opplevd problemer med russiske trålere tidligere.

-Dette er første gangen vi får tilbakemelding på at det har vært uroligheter i forbindelse med båter som har lagt til kai her. Fremdeles er det tidlig i etterforskningen, og det er vanskelig å uttale seg konkret om saken. Rederiet trålerne tilhører er en god kunde for oss, og gir god omsetning for bedriften. Det er viktig at saken får en god løsning for alle parter, sier Ståløy.