GARD STEIROKRISTINE HOLMELID gard.steiro@bt.no

I går ble den 39 år gamle mannen fra Sunnhordland pågrepet og fremstilt for varetektsfengsling i Bergen forhørsrett. Han er siktet for å ha mishandlet og utøvd grov vold mot sin tidligere samboer fra 1989 og frem til i dag.

— Politiet kontaktet kvinnen i forbindelse med at hennes tidligere samboer var involvert i en tyverisak. Det var i den forbindelse hun omsider torde å fortelle hva som hadde foregått de siste årene, sier politiinspektør Anette Vangsnes til Bergens Tidende.

Nekter skyld Tobarnsmoren har overfor politiet skildret en hverdag preget av vold og trakassering. Hun skal flere ganger kontaktet helsepersonell i forbindelse med mishandlingen, men aldri våget å anmelde samboeren.

Først etter at de to gikk fra hverandre i vinter ble politiet koblet inn i saken. Kvinnen anmeldte da også sin tidligere samboer for voldtekt.

— Min klient stiller seg uforstående til siktelsen. Han mener anklagene er falske, og lurer på hvilke motiver kvinnen kan ha for å anmelde ham, en måned etter at han flyttet fra henne, sier 39-åringens forsvarer, Steinar Yndestad.

Retten kom i går ettermiddag frem til at det var skjellig grunn til å mistenke mannen for både voldtekt og legemsfornærmelse. Politiet ønsket ham varetektsfengslet i fire uker, men dette mente retten var unødvendig. Dommeren mente det var tilstrekkelig at 39-åringen ble ilagt forbud om å oppsøke sin tidligere samboer.

Politiinspektør Vangsnes påkjærte denne kjennelsen.