I går kveld var det stor stemning på Bergen Travpark. Solen skinte, men bak i stallområdet hersket det frustrasjon og bekymring blant hesteeierne.

Hesteeier og trener Ragnvald Rasmussen er ikke særlig fornøyd for tiden. Premiene på en rekke løp ble i vår satt ned med opptil 20 prosent.

— Det er klart vi som hesteeiere taper penger på dette. Vi klarer ikke lengre å kjøre inn så mange penger som tidligere, sier Rasmussen, som synes det er oppsiktsvekkende at Norsk Rikstoto har kommet ut i et slikt økonomisk uføre.

— Ja dette var overraskende, medgir Rasmussen.

Han mener det ikke er noen grunn til å være forbannet på Norsk Rikstoto, men sier at dette er ingen ønskelig situasjon.

— Noen burde ha grepet inn tidligere for å ha unngått denne krisen, mener han.

Rasmussen har fire hester i stallen sin, som han reiser rundt og deltar på løp med.

— For meg er dette kun en hobby. Men når vi taper penger, så rammer dette også trenerne, sier Rasmussen.

I stall Tvedt er det hektisk aktivitet foran kveldens løp.

— Det er klart det er bekymring i travmiljøet for det som nå skjer. Men det er ingen krisestemning, sier trener og travkusk, Rolf Tvedt.

Han sier den økonomiske svikten påvirker alle som driver med trav.

— Dette er en tøff bransje som går i bølgedaler. Det blir kuttet i premier og ansettelser. Men jeg frykter ikke for jobben min, sier han.

Tvedt mener Norsk Rikstoto ikke alene er skyld i den store nedgangen som travmiljøet nå opplever.

— Det har vært en betydelig omsetningssvikt på trav den siste tiden. Men denne trenden er i ferd med å snu seg, tror travtreneren.

I Stallen kiosk på Skjold sitter en rekke menn og fyller ut kuponger og følger hesteløpene på de mange tv-skjermene.

— Jeg kunne sagt mye om Norsk Rikstoto, men jeg tror det er best å la det ligge, sier innehaver av Stallen kiosk, Roald Larsen.

Han er riktignok meget overrasket over den dårlige økonomistyringen i Norsk Rikstoto, men sier han som kommisjonær ikke blir direkte berørt.

— Vi lever på provisjon og får prosenter av det vi omsetter, sier Larsen.

SLITER: Hesteeierne sliter med lavere inntjening etter at premiene ved Bergen Travpark er redusert. - Dette er frustrerende, sier hesteeier Ragnvald Rasmussen. Her sammen med konen, Astrid Rasmussen (59) og barnebarnet Susanne Rasmussen (10).
Foto: Tor Høvik