— Vi ser svært alvorlig på dette, sier politioverbetjent Odd Harald Hovland ved Stord lensmannskontor.

Ifølge politiet skal 34-åringen, som er bosatt på Stord, ha oppsøkt sin eks-kone på hennes adresse i Rogaland forrige helg. Han skal da ha truet med å drepe henne.

Politiet utstedte umiddelbart pågripelsesordre på 34-åringen, som ble arrestert torsdag kveld hjemme hos sin nye kjæreste på Bømlo.

I går ble han varetektsfengslet for fire uker av Haugesund tingrett. 34-åringen hevder å være uskyldig, og påkjærte fengslingen på stedet.

— Han erkjenner å ha vært på stedet, men nekter for å ha gjort noe straffbart. Jeg ønsker ikke å gå ut med flere detaljer, sier politiadvokat Øyvind Bore ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

34-åringen har vært i politiets søkelys en rekke ganger, oftest i forbindelse med vinningsforbrytelser. I tillegg til trusselepisoden er han også siktet for bilbrukstyveri. Stordabuen erkjenner heller ikke straffskyld for dette.

Men trolig venter det ham enda flere oppgjør med politiet enn de to forholdene han måtte svare for i retten.

Da han ble pågrepet hjemme hos sin nye kjæreste torsdag kveld, var 34-åringen i besittelse av narkotika og en rekke gjenstander som politiet mener er stjålet. Også hans nye kjæreste ble pågrepet. Kvinnen, som er i begynnelsen av 20-årene, er siktet for narkotikaforhold og tyveri/heleri, men ble løslatt i går ettermiddag.

Det lyktes ikke BT i går å få kontakt med siktedes forsvarer, Odd Arild Helland.