— Jeg trengte noen å holde rundt, og være god mot. Moren var ikke interessert i noe sånt, forklarte den selverklærte pedofile 30-åringen i Bergen tingrett i går.

Han er tiltalt for seksuelle overgrep mot tre småjenter, som var 7, 10 og 15 år da misbruket skal ha skjedd. 30-åringen erklærte seg ikke skyldig på de alvorligste tiltalepunktene, men i sin egen forklaring innrømmet han langt på vei å ha begått ugjerningene:

— Jeg var som i en transe. Jeg tenkte ikke klart på forhånd, og har angret veldig i ettertid, sa 30-åringen. Han har bedt om hjelp til å kontrollere legningen sin, men har så langt ikke fått noe tilbud.

— Legen min jobber iherdig med å skaffe meg psykolog. Den eneste han har klart å skaffe, skulle ha 1000 kroner timen. Det har ikke jeg råd til, sier 30-åringen. Han ønsker ikke å fortsette å forgripe seg på mindreårige jenter:

— Jeg har innsett at det kan ødelegge barn, både psykisk og fysisk, sa han i retten i går.

«Liker å vise meg for barn»

30-åringen var venn med moren til den 7-årige jenten. Gjennom henne kom han i kontakt med de andre ofrene og deres familier. 30-åringen stilte ofte opp som barnevakt, og fikk god kontakt med barna. Men han fortalte selv hvordan småjentene hadde trukket seg tilbake, og reagert med redsel og avvisning, når han «vasket» , «kilte» og ga dem en «vennskapelig klem».

Han la ikke skjul på at han hadde blottet seg for den ene jenten.

— Jeg liker å vise meg for barn, sa han.

Liten omgang med voksne

30-åringen fortalte at han hadde store problemer med å innlede kjærlighetsforhold til voksne kvinner. Han har få venner på egen alder, og søker helst til personer som er flere år yngre enn ham selv.

— Jeg synes det er lettere å snakke med dem som er yngre. Mange ganger føler jeg at jeg ikke er så gammel som jeg er, sa han stille.

Han fortalte om en oppvekst preget av mobbing og trakassering, og problemer med å lære noe på skolen.

— Jeg blir ofte utnyttet av venner, til å kjøre hit og dit og betale for ting. Kall meg gjerne dumsnill, sa 30-åringen.