Begge to innrømmer befatning med stoffet, men nekter konsekvent for at de har drevet med salg. Politiets sterkeste bevis for at de to har drevet med salg, er 120.000 kroner i kontanter som ble funnet i en bankboks, og hjemme hos de tiltalte.

ý Tippegevinst

Kvinnens forsvarer, advokat Jørgen Riple, hevder kvinnen har fått pengene på høyst lovlig vis, og er overrasket over at politiet fortsatt velger å basere deler av tiltalen på pengebeslaget.

— Jeg tror politiet skal få slite med å bevise at dette er narkopenger. Halvparten av pengene er en tippegevinst som hun har kvittering for, og hoveddelen av det resterende stammer fra et forsikringsoppgjør, sier Riple.

Politiet synes likevel å være av den oppfatning at kvinnens dokumentasjon ikke holder, og har påstått inndragning av hele beløpet.

Vedgår skyld for halvkilo

Politiadvokat Eli Valheim ønsker ikke å kommentere pengebeslaget, eller noen andre av postene i tiltalen.

— Dette er en svært alvorlig sak, er hennes eneste kommentar.

Kvinnens 29 år gamle sønn har vedgått straffskyld for befatning med 500 gram av heroinmengden, men nekter for å ha hatt noe med de resterende 200 grammene å gjøre.

Både mor og sønn har sittet varetektsfengslet siden de ble pågrepet i februar. De to er tiltalt for såkalt grov narkotikaforbrytelse, som har en øvre strafferamme på ti års fengsel.

— 29-åringen erkjenner det gale han har gjort og har forberedt seg på en lang fengselsstraff, sier hans forsvarer, advokat Bjørn Meltzer.

Kjent fra «Ibiza-saken» Begge de siktede er gamle kjenninger av politiet fra den såkalte «Ibiza-saken» tidlig på 90-tallet.

I 1992 ble kvinnen dømt for å ha fått sønnen til å smugle ett kilo amfetamin og 500 doser LSD fra Amsterdam.

Gulating lagmannsrett fant det bevist at kvinnen fra sitt daværende hjem på Ibiza organiserte smugling av totalt halvannet kilo amfetamin til Norge, på oppdrag fra sin narkomane bror.

Trebarnsmoren ble dømt til fengsel i seks år.

Sendebudet tiltalt

Også en tredje person er tiltalt i den omfattende heroinsaken. En 29 år gammel utenlandsk statsborger, bosatt i Oslo, skal ha vært transportleddet mellom mor og sønn, og deres narkotikakontakter på Østlandet. Han er tiltalt for kjøp og transport av halvkiloet som 29-åringen vedkjenner seg.

Rettssaken mot de tre ventes å komme opp for Bergen tingrett i løpet av høsten, men saken er ennå ikke endelig berammet.

Aktor i saken, konstituert statsadvokat Benedicte Hordnes, var ikke tilgjengelig for kommentar mandag.