• Skål, og fortsett å tenke miljøsak, sa kronprins Haakon til Hordalands-elevene som onsdag tok imot kronprinsparet om bord i jekten "Pauline".

Elevene fra videregående skoler i Bergen og Voss tok imot de kongelige høyheter i Stavanger om bord i den gamle jekten i Stavanger i går. Her ble de kronprinsen og kronprinsessen servert både eplesaft fra Hardanger og et skrin med ungdommenes visjoner for et bærekraftig Norge i år 2030.

Erik Natvig fra Langhaugen videregående skole var en av dem som grep anledningen under dekk til å formidle sine fremtidshåp for de kongelige.

— Folk må må medvirkning. I dag lytter ikke politikerne til folket, og næringslivets ledere har altfor stor makt, sa Natvig, en av de fem ungdommene fra Hordaland som mønstret på Pauline på jektens seilas sørover til miljøkonferansen Synergi 21 i Stavanger.

Med seg på ferden videre, fikk kronprinsparet også høre at en bærekraftig utvikling er viktig for oss alle, ikke minst lille Marius.

Kronprinsparet hadde en tettpakket timeplan på miljøkonferansens åpningsdag. Foruten besøk om bord i "Pauline" og i Stavanger Aftenblad, stod både festforestilling i Stavanger konserthus og åpningsseremoni på programmet. Her benyttet artist Rita Eriksen anledningen til å smigre kronprinsen med følgende kommentar:

— Du tar deg usedvanlig godt ut med skjegg.

SYNERGIEFFEKTEN: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit besøkte Synergi 21 i Stavanger onsdag. Synergi 21 er en møteplass for næringsliv, miljøforvaltning, fagbevegelse og frivillige organisasjoner.
FOTO: SCANPIX