— Det er lite kunder. Jeg har bare hatt én tur i kveld.

Klokken er 22.45 en blytung regnværskveld i Strandgaten. Den 23 år gamle kvinnen har asfaltjoggesko. Hun er kledd som en tenåring. Hun ber om en sigarett. Hun sier trafikken er dårlig. En normal kveld ville hun hatt opptil ti sexturer før elleve.

— Kundene bruker internett for å komme i kontakt med prostituerte. De er i alle fall ikke her, sier «Christine», som tror bordell- og massasjesalonger har skylden.

— Det blir verre å stå her. De ødelegger for oss. På nettet tilbys seksuelle tjenester i bergensområdet. Konkurransen hardner til. Og betingelsene likeså. «Christine» blir stadig møtt med krav fra horekunden om sex uten kondom.

— Jeg sier «ja da», og får 1000 kroner. Men i bilen nekter jeg å ta en tur uten kondom. De fleste menn truer til seg pengene igjen.

Leder ved akuttilbudet Omsorgsbasen for kvinner, Gunnvor Hernes Leonsen, sier trafikken i «strøket» på Nordnes har tatt seg opp igjen etter flere dødperioder i høst.

— Færre kunder på gaten kan nok skyldes økt trafikk innendørs, spesielt på denne årstiden. Andre årsaker er dårlig vær og økt bruk av mobiltelefon, sier Leonsen.

Hun hørte nylig en av jentene si at en kunde var gonoré-smittet. Jenten ville advare andre. – Jeg ble overrasket. Vi har ikke hørt mye om den sykdommen de siste årene, sier Leonsen.

GATELANGS: - Vi narkomane slipper ikke inn på bordeller, sier prostituerte «Christine», som stadig møter krav om sex uten kondom. Hun sier nei i frykt for kjønnssykdommer.
FOTO: HELGE SKODVIN