EIRIK DAMSGAARD— Dette er trist. AUF har brukt for mye tid på nominasjonen og enkeltpersonene, og for lite tid på verving, sier leder i Ap i Hordaland Ranveig Frøiland.

Hun er enig med AUF-leder Oddbjørn Nesje, som i gårsdagens Bergens Tidende erkjenner at fokuset på 2001-valglisten har kostet medlemmer.

Oslo AUF har nå passert ungdomspartiet i Hordaland, som i løpet av fjoråret krympet medlemsmassen fra 1200 til 700. Men moderpartiet ønsker ikke å kritisere ungdommene.

— Tiden for nominasjonskamp, strategier og personfokus er forbi. Nå må det dreie seg om politikk for AUF. Det kan være saker som skoleplasser, utdanning og bolig. Og AUF har nå fått penger til å øke rekrutteringen, sier Frøiland.

Det har vært en stormfull høst for Ap i Bergen og Hordaland, med hard strid om listen for årets stortingsvalg. I desember tok AUF siste stikk da Pål Berrefjord (23) fikk den viktige femteplassen.

— For ungdom fortoner det seg fjernt med nominasjonslister, kamp om enkeltpersoner og stortingsplass. Det er de daglige sakene som engasjerer, sier Frøiland.

AUF-lagene i Norge har til sammen 8224 medlemmer. Oslo AUF hadde 900 medlemmer ved forrige årsskifte.