Lørdag blir kanskje den siste fine dagen på en stund. Det er i alle fall det eksperten sier. Allerede søndag er det meldt en del nedbør.

— I dag blir det riktig fint mye av dagen, før det begynner å skye over, sier vakthavende meteorolog Jan Kristian Jensen ved Vervarslinga på Vestlandet.

Det vil gradvis skye til fra vest lørdag. De som er i innlandet har håp om fint vær det meste av dagen.

Perfekt på fjellet

Søndag kommer været vi er så vant med tilbake: En del nedbør. Sludd og snø i innlandet og i høyden, regn langs kysten.

— Vi usikre på neste uke. Det kan bli en kortvarig godværsperiode, men sannsynligvis blir det mer vintervær igjen, sier vakthavende meteorolog.

Ved skisentre i Hordaland og Sogn og Fjordane overgår de hverandre i å fortelle hvor fantastiske forhold det er i skibakkene akkurat nå. Alle melder om mye snø og gode forhold.

— Perfekt, perfekt. Da e'kje meir å seie, mener disponent Per Inge Brekke i Voss Fjellheisar. I tillegg til gode forhold i bakkene er ca. 20 kilometer langrennsløyper kjørt opp.

Påskestemning

— Nyyydelig vær. Det sitter folk over alt og soler seg, og det er full fart i løypene, sier daglig leder Fredrik Tønjum ved Eikedalen Skisenter.

— Det e' berre glimrande. Reine påskestemninga, sier driftsleder Jon Balsnes ved Nordfjord Skisenter, Harpefossen.

Fem hovedtraseer oppkjørte alpinløyper og 25 kilometer turløyper venter på skifolket i Nordfjord. Samme jubelsang er det ved Jølster Skisenter på Vassenden.

— Kjempeforhold og rikelig med snø i bakken, sier daglig leder Stig Tveit, som også kan friste med fine langrennsløyper.

KVAMSKOGEN I SOL: Men på søndag kan det være over...
ARKIVFOTO: BJØRN ERIK LARSEN