— Vi har fått opplyst at mannen er påført brudd både i nese og kinnben. Han er ellers kraftig forslått, sier politioverbetjent Carl-Petter Leganger ved vold- og sedelighetsseksjon ved Bergen Sentrum politistasjon.

Politiet fikk først melding om den grove voldsepisoden torsdag kveld. Det var 36-åringens far som kontaktet politiet. Sønnen var da innlagt på Haukeland universitetssykehus.

— Vi vet egentlig ikke hva som har skjedd, bortsett fra at 36-åringen skal ha blitt tilkalt av noen i en gjeng. Da han kom bort til dem ble han angrepet av flere, minst tre-fire menn, forteller Leganger.

36-åringen husker svært lite fra voldsepisoden. Han greide imidlertid å få kontaktet noen kamerater som plukket ham opp. De kjørte 36-åringen hjem, men skjønte raskt at tilstanden var så alvorlig at mannen måtte sendes på sykehus.

— Vi har ikke nøyaktig tidspunkt for når volden skal ha blitt utført, men det må ha vært en gang mellom klokken 01 og 03, sier Leganger.

At politiet først fikk kjennskap til voldsepisoden torsdag kveld, gjør at etterforskningen blir vanskelig. Natt til torsdag var det derimot mye folk på byen. Politiet har derfor forhåpninger om at flere kan ha sett hva som skjedde.

— Vi vet ikke om den skadde og gjerningsmennene kjenner hverandre. Det er begrenset hvor langt vi er kommet i avhørene, sier Leganger.

36-åringen ble i går operert på Haukeland, og var derfor ikke i stand til å snakke med pressen.