Alexander Bøe Fejerskov (12) har hatt det tøft det siste halvåret etter at han plutselig fikk problemer med mandlene. Hevelsen ville ikke gå ned, og livet ble preget av smerter og feber.

Verken Linn Therese eller Alexander fikk informasjon fra legen sin om at de kunne opereres privat – uten at det kostet dem en øre ekstra i forhold til om inngrepet skulle vært gjort ved offentlig sykehus.

Onsdag ble begge operert ved private Klinikk Bergen.

Redningen for Linn Therese var ny fastlege i sommer. Han hadde fulgt med i timen, og sendte henne til øre-, nese— halsspesialist. I løpet av kort tid var hun klarert for operasjon.

Da moren til Alexander, Malin Fejerskov, spurte legen om behandlingsmuligheter, listet legen opp tre alternative sykehus: Haukeland, Voss og Førde. Alle offentlige. I forrige uke fikk Alexander time på Fylkessjukehuset i Førde 2. januar. Samme dag møtte Malins mor en kollega som tilfeldigvis fortalte om det private alternativet.

— Det er bare kjempetopp at vi slipper å reise til Førde. Flere burde få vite om tilbudet, sier Malin Fejerskov.

KJAPT GJORT: Det tar ikke mange minuttene fra Linn Therese Tvedt (19) legger seg på operasjonsbordet til hun er kvitt de plagsomme mandlene. Tre års – unødig – mareritt er over. F.v. dr. Harald Miljeteig, sykepleier Irén Ø. Thunestvedt, anestesisykepleier Eva Gundersen og anestesilege Sebastian von Hofacker.
FOTO: JAN M. LILLEBØ